FAITRADE WEEK

Van 24 oktober tot en met 1 november is het de landelijke FAIRTRADE week. Dan vragen oa de Wereldwinkels en andere FAIRTRADE aanbieders  zo ook de FAIRTRADE werkgroep Krimpenerwaard aandacht voor eerlijke en duurzame producten.

Deze FAIRTRADE week wordt er extra aandacht geschonken wordt aan eerlijke mode. Eerlijke kleding is beter voor de werknemers, het milieu en is vrij van kinderarbeid. Het wordt gemaakt in bedrijven in de derde wereld met acceptabele arbeidsomstandigheden en die een eerlijke beloning betalen aan de werknemers. Ook wordt er nagestreefd vervuiling terug te dringen en duurzaam geproduceerde stoffen te gebruiken.

Veel kleding wordt nog steeds gemaakt onder erbarmelijke omstandigheden. Door de corona pandemie zijn deze omstandigheden vaak nog verder verslechterd. Kledingmerken die aangesloten zijn bij de Fair Wear Foundation zorgen er voor dat de arbeidsomstandigheden wel in orde zijn. In hun bedrijf en bij de toeleveranciers. Zij worden hierop regelmatig gecontroleerd. Op de website www.fairtradegemeentekrimpenwaard.nl  kunt u vinden welke winkels in de Krimpenerwaard FAIRTRADE mode aanbieden.

Naar overzicht