Titelverlenging Fairtrade Gemeente Krimpenerwaard

Het is de werkgroep gelukt om ervoor te zorgen dat de gemeente Krimpenerwaard weer voor de komende twee jaar (2020-2021) de titel Fairtrade Gemeente mag dragen. Dit is niet iets dat vanzelf gaat, er moet achter de schermen wel wat werk verzet worden. Hier volgt een korte toelichting.

 

De titel Fairtrade Gemeente wordt verleend voor een periode van twee jaar. Hiervoor moet de gemeente voldoen aan een zestal criteria;

 

  1. Lokale werkgroep – Er is een lokale werkgroep actief die initiatieven neemt om de titel Fairtrade Gemeente te behalen en behouden.
  2. Gemeentebestuur – Het gemeentebestuur spreekt zich uit vóór fairtrade en neemt op dit op in beleid en koopt fairtrade in.
  3. Winkels en horeca – Afhankelijk van de grote van de gemeente dient een bepaald aantal plaatselijke winkels en horecazaken fairtrade producten te verkopen/serveren.
  4. Bedrijven en organisaties – Afhankelijk van de grote van de gemeente dient een bepaald aantal lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties fairtrade producten te kopen en gebruiken.
  5. Media-aandacht – Er bestaat een strategie om de campagne langdurig in het nieuws te houden. De werkgroep organiseert publieksevenementen.
  6. MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) – De werkgroep ondersteunt of onderneemt zelf initiatieven die bijdragen aan duurzaamheid.

 

Het is de taak van de lokale werkgroep om te zorgen dat onze gemeente voldoet aan de criteria, zowel nu als in de toekomst, en dus elke twee jaar een aanvraag kan indienen om de titel te mogen prolongeren.  De hulp van vrijwilligers is hierbij essentieel. Mocht u daarbij willen helpen, structureel of incidenteel, neem dan gerust eens vrijblijvend contact op via info@fairtradegemeentekrimpenerwaard.nl

 

De komende periode zal er door de werkgroep weer op zoek worden gegaan naar winkels, horeca, bedrijven en organisaties die ons willen ondersteunen en zich willen aansluiten bij dit initiatief. Samen maken we ons sterk voor eerlijke handel. Vraag eens na of uw lokale werkgever al aangesloten is. Wij horen het graag!

 

#weetwatjekoopt

Naar overzicht